Това заяви съветникът на президента Володимир Зеленски Михайло Подоляк. Кремъл иска

...
Това заяви съветникът на президента Володимир Зеленски Михайло Подоляк. Кремъл иска
Коментари Харесай

Подоляк: Русия иска да наводни Европа с бежанци frognews.bg

Това съобщи съветникът на президента Володимир Зеленски Михайло Подоляк. 

" Кремъл желае да предизвика нова вълна от бежанци към Европа с ударите си по сериозната инфраструктура на Украйна. Сега единствено от водачите на европейските столици зависи дали Путин ще успее да осъществя проекта си. Единственият метод да спрем филантропичната злополука е бързото прекачване на системи за противовъздушна защита и спомагателни ракети “, написа Подоляк в Twitter след серията от съветски удари по енергийната инфраструктура на Украйна. 

Заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Кирило Тимошенко съобщи, че след масираните офанзиви на съветската войска против украинската енергийна инфраструктура към 1,5 милиона клиенти са останали без електричество в седем района на страната.

Според данните все още на писане на обявата (12:10 киевско време) 672 хиляди клиенти са били изключени от електрическата мрежа в Хмелницка област, 188,4 хиляди в Николаевска област, 102 хиляди във Волинска област, 242 хиляди в Черкаска област, в Ровне - 174,7 хиляди, в Кировоград - 61,9 хиляди, а в Одеса - 10,5 хиляди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР